Diensten

Krinkels

klant
Krinkels
locatie
Vilvoorde
industrie
Bouwbedrijf/Groendienst
bouwjaar
2019
project status
Opgeleverd
website

Réal consulting voert in opdracht van de firma Vulsteke garages en fietsenstalling in strekmetaal uit voor aannemer Krinkels.

De klant

Krinkels NV maakt deel uit van de Nederlandse groep Krinkels. Dat familiebedrijf is een van de toonaangevende landschapsaannemers in Europa. Het bedrijf is aanwezig in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en blijft zich elke dag ontwikkelen. In al die landen houden ze er gemeenschappelijke waarden op na. Naast een passie voor groene ruimtes is het familiale aspect een belangrijke waarde voor de groep. De teams zijn de belangrijkste drijvende kracht van de projecten en in elke vestiging komen de mensen centraal te staan bij de activiteiten.

De opdracht

Voor de realisatie van garages en fietsenstalling in strekmetaal werd gevraagd om op basis van de architecturale plannen zelf een ontwerp uit te werken en voor te leggen ter goedkeuring.

De uitvoering

Het was een uitdaging om na te denken over een niet-alledaags bouwproject. De vloerplaat in beton was reeds gegoten. De bestaande situatie werd opgemeten door een landmeter om dienst te doen als basis voor het ontwerp. Vanuit deze opmeting werd het geheel gemodelleerd met BIM 3D software. Hiervoor werden wij geassisteerd door een voltijdse tekenaar. De afmetingen van de kaders werden zo gekozen om zo weinig mogelijk verlies te hebben op de standaardafmetingen van de strekmetaalrollen. Ook de poorten moesten worden uitgewerkt in strekmetaal. Hiervoor werden naakte poorten besteld bij de poortleverancier die dan in situ werden bekleed met strekmetalen kaders. Het dak werd gerealiseerd in sandwichpanelen.

Het resultaat

Zowel de klant als de architect waren lovend over het eindresultaat. De foto’s spreken voor zich.