Diensten

Amcor

klant
Amcor
locatie
Gent
industrie
Verpakkingsbedrijf
bouwjaar
2021
project status
Opgeleverd
website

Réal consulting hielp AMCOR met de uitvoering van een nieuwe productietoren in het kloppend hart van hun onderneming, de coëxtrusie.

De klant

Amcor is een wereldleider in het ontwikkelen en produceren van verantwoorde verpakkingen voor voedsel, drank, farmaceutische, medische, huishoudelijke en persoonlijke verzorging en andere producten.

De opdracht

Voor de realisatie van hun productietoren volgden wij in opdracht van Vulsteke Bedrijfsgebouwen de volledige uitwerking en implementatie op, gaande over tekenwerk, productie, voorbereidende grondwerken, paalfunderingen, rioleringswerken, staalstructuur, vloerafwerking, brandwerende scheidingswanden en -deuren, goederenliftkokers, machinefunderingen, tot en met de oplevering en dit onder uiterst veeleisende omstandigheden.

De uitvoering

De ruimte was beperkt. Er kon enkel worden gewerkt met elektrische machines en gereedschap. Het grondwater bevond zich 70 cm onder het vloerpas. Stofontwikkeling was geheel verboden. Alle materialen moesten worden binnengebracht via een sas. Door de vele productiemachines was het er extreem warm. Door de coronapandemie moest er ten allen tijde een mondmasker gedragen worden. De montage van de staalstructuur diende te gebeuren met de aanwezige rolbrug.

De paalfunderingen werden geboord in het zomerverlof tijdens het jaarlijks onderhoud van de productiemachines om interferentie te vermijden.

De veiligheid werd maximaal gegarandeerd door de leuningen rechtstreeks op de randliggers te monteren en deze als één geheel onderling te koppelen.

De vloeren van de productietoren werden uitgevoerd in traanplaten en geperforeerde stalen roosters. In de structuur werden 4 trappen geïnstalleerd om de verschillende verdiepingsvloeren te bereiken. Er werden diverse openingen en steunpunten voorzien voor de te installeren machineonderdelen. Alle verdiepingen moesten perfect aansluiten op de niveaus van de naastliggende torens. Hiervoor werd de bestaande situatie door een landmeter in kaart gebracht.

Het geheel werd gemodelleerd met BIM 3D software. Hiervoor werden wij geassisteerd door een voltijdse tekenaar.

Het resultaat

Uiteindelijk werd de vooropgestelde planning gehandhaafd. Half mei werd de 1e vergadering vastgelegd. Eind november was de voorlopige oplevering. Begin januari werd alles definitief opgeleverd.