Diensten

Exclusive Car Design

klant
Exclusive Car Design
locatie
Aalst
industrie
Autobedrijf
bouwjaar
2019
project status
Opgeleverd
website

Bij Exclusive Car Design volgt Réal consulting in opdracht van Vulsteke bedrijfsgebouwen de bouw van een nieuwe showroom op.

De klant

Exclusive Car Design levert haar klanten al meer dan 25 jaar de ideale wagen aan. Het verhaal begon ooit in Zottegem als tuningzaak. Er is een gamma van nieuwe recentere wagens alsook een toegankelijker budgetvriendelijker aanbod. Voor herstellingen, onderhoud en bandenservice kan je er eveneens terecht.

De opdracht

Bouw van een nieuwe showroom met kelder en werkplaats. De showroom van 600 m² bestaat uit 2 verdiepingen. De kelder wordt gebruikt voor opslag en moest op termijn uit te breiden zijn voor een grotere showroom. Naast de werkplaats van 150 m² werd nog een luifel van 65 m² geplaatst waar wagens kunnen worden gereinigd.

De uitvoering

De showroom bestaat uit een grote over de 2 verdiepingen doorlopende vitrine. Alle buitenschrijnwerk werd tussen betonpanelen geplaatst die zwart gekwartst werden.

Op vraag van de klant troffen wij bijkomend alle ruwbouwvoorzieningen voor de installatie van een autolift en een autolaadbrug.

De autolift was noodzakelijk om de wagens naar de kelder en de 1e verdieping te brengen. Verder werd de lift rondom rond volledig afgewerkt met glazen wanden en deuren waardoor deze perfect opgaat in het strakke design van de showroom.

De betonvloeren van de showroom werden afgewerkt met een witte epoxycoating, wat de ruimte groot maakt en bovendien een bescherming biedt voor rubbervlekken van de banden van de wagens.
De afwerking binnen werd een combinatie van witte gevels en plafonds met zwarte en houten accenten.

De omstandigheden waren niet gemakkelijk. Er was weinig ruimte om te bouwen. Het openbaar domein werd hierdoor meermaals ingenomen.

Het resultaat

Deze showroom werd een absolute parel. Wij hadden recent nog contact met de eindklant en hij liet ons verstaan dat er nagedacht wordt over een nieuwe samenwerking voor uitbreiding.