Diensten

CEGES

klant
CEGES
locatie
Evere
industrie
Voeding
bouwjaar
2020
project status
Opgeleverd
website

Réal consulting werkt op project CEGES voor de bouw van een nieuwe diepvries met aanpalende kantoren.

De klant

CEGES verkoopt al 35 jaar diverse diepvriesproducten. Ze staan hun klanten bij met gepersonaliseerde productvoorstellen en op maat gemaakte creaties van verkoopondersteunende tools. CEGES is IFS en BIOLOGISCH gecertificeerd en heeft vertegenwoordigers verspreid over heel België.

De opdracht

Voor de constructie van een nieuwe diepvries met aanpalende kantoren volgden wij in opdracht van Vulsteke Bedrijfsgebouwen de volledige uitwerking en implementatie op van a tot z. Naast de diepvries van 1.650 m² en de kantoren van 650 m² werden ook een transferzone en opslagruimtes van 725 m² opgetrokken. Er werd ook voorzien in een eigen hoogspanningscabine.

De uitvoering

De diepvries en transferzone werden opgetrokken in sandwichpanelen. De ondervloerplaat werd in open lucht en in 1 fase gegoten met een betonpomp van 60 m.

Voor de koelinstallatie wordt gebruik gemaakt van NH3  als koelmiddel. 60% van het totale energieverbruik van de klant wordt door de zonnepaneleninstallatie gedekt.

De kantoren werden uitgevoerd in een mooi, lichtrijk ontwerp in een combinatie van wit geschilderde betonpanelen en zwarte plafondhoge raampartijen. In overleg met de binnenhuisarchitecte werden in de plafondafwerking volumes gecreëerd door een combinatie van onafgewerkte industriële look, plafondtegels en rigitone gyproc. Bij de vloeren werden keramische tegels, tapijt- en PVC tegels op elkaar afgestemd. De toevoeging van glazen binnenschrijnwerk en designverlichting in de gangen, de vergaderruimtes en de aparte burelen vormden de kers op de taart van een high-end afwerking van de kantoren.

Het resultaat

De vooropgestelde planning werd gehandhaafd. Het geheel kon tijdig worden opgeleverd. Zowel klant als eindklant waren zeer lovend over het geleverde werk binnen de zeer korte tijdsspanne.