Diensten

Exki

klant
EXKI
locatie
Nijvel
industrie
Voeding
bouwjaar
2020
project status
Opgeleverd
website

Réal Consulting stond in voor de coördinatie bij EXKI.

De klant

Exki is een snel groeiend bedrijf dat inzet op productie van verse voeding. Ze streven er naar met gezonde producten te werken die eveneens de gezondheid van onze planeet vrijwaren. Naast het standaard assortiment, kan je er ook vegan, vegetarische, lactose- en glutenvrije gerechten verkrijgen. Het assortiment is terug te vinden in de supermarkt en in eigen restaurants, maar ze leveren ook bij bedrijven en zelfs aan huis.

De opdracht

Door de snelle groei is er nood aan uitbreiding. Er wordt een productiehal van 1.250 m² met bijhorende kleedkamers, cafetaria en kantoren gebouwd, die samen nog eens goed zijn voor 450 m² over 2 verdiepingen. Ook de volledige buitenaanleg wordt gerealiseerd. Alle technieken werden door de klant zelf uitbesteed.

De uitvoering

De productiehal werd box in box uitgevoerd. Hierbij werd er beslist om het plafond zodanig te laten zakken zodat er voldoende vrije ruimte ontstond tussen het plafond en het dak om er alle technieken in weg te werken. Gezien er gewerkt wordt met verse voeding dienden alle zones gekoeld en food safe afgewerkt te worden. Hiervoor werden onder andere de nodige inox goten en afvoeren voorzien. Alle vloeren werden afgewerkt met epoxy. Er werd ook een kleine diepvriesruimte in het geheel verwerkt.

Een laadkade werd aangelegd voor de vlotte aan- en afvoer van verse en afgewerkte producten.

Voor een permanente toegang tot het dak werd er voor geopteerd om een kooiladder te installeren.

De afwerking van de kantoren, kleedkamers en kantoren bleef het industrieel karakter van de ruwbouw zo veel mogelijk behouden.

Het resultaat

De eindklant was tevreden over het resultaat en denkt er momenteel over na om uit te breiden. Door de coronapandemie zijn deze uitbereidingswerkzaamheden voorlopig uitgesteld.