Diensten

Atelier Willems

klant
Atelier Willems
locatie
Chaumont - Gistoux
industrie
Gereedschappen tuin- en bosbouw
bouwjaar
2019
project status
Opgeleverd
website

Réal consulting en Vulsteke bedrijfsgebouwen slaan de handen in elkaar voor project Atelier Willems met de renovatie en uitbreiding van een nieuw pand.

De klant

Atelier Willems verkoopt en repareert al meer dan 35 jaar gereedschappen en materiaal voor onderhoud van tuin en bos zowel voor particulieren en professionelen.

De opdracht

Voor de uitbreiding en renovatie van een nieuw gekocht pand volgden wij in opdracht van Vulsteke Bedrijfsgebouwen de volledige uitwerking en implementatie op, gaande van tekenwerk, productie, voorbereidende grondwerken, kelder, funderingen, rioleringswerken, staalstructuur, wand- en daksandwichpanelen, gewelven, dakwerken, poli- en ondervloeren binnen en buiten, poorten, buitenschrijnwerk, tot trappen en metselwerken en dit tot en met de oplevering.

De uitvoering

Op de gelijkvloerse verdieping werd de nieuwe winkelruimte gecreëerd. Op de 1e verdieping kwam er een opslagruimte en een appartement.

De bestaande situatie werd voor aanvang van de werken door een landmeter in kaart gebracht om als basis te gebruiken voor de uitwerking van de uitbreiding en de renovatie.

De klant stond zelf in voor de afbraak van de bestaande serre en het reinigen van de aanwezige mazouttank.

Doordat de kelder dicht tegen het bestaande pand uitgevoerd werd moesten de nodige voorzorgen genomen worden en dit in overleg met klant en architect. Aan de achterzijde ligt de kelder tegen de parking van de buur waardoor voor de werken de nodige afspraken gemaakt werden met de eigenaar.

Eerst werd de kelder uitgegraven. Na plaatsing van de wapening werd de kelder gegoten. Op de kelder werd de bovenbouw, zijnde de staalstructuur, de gewelven, de trappen en de steeldeck gemonteerd. Aansluitend werden de dak- en wandsandwichpanelen geplaatst. Hierbij werden ook de dakvensters in de hellende daken gemonteerd. Zowel het bestaande als het nieuwe gedeelte werden uitgewerkt met sandwichpanelen waardoor het samen een mooi geheel vormt.

Nadat de nodige blauwstenen op de benedenverdieping gelegd werden kon het buitenschrijnwerk uitgevoerd worden.

Na het gieten van de betonvloeren werden tot slot de poorten gemonteerd.

De afwerking van het appartement werd gerealiseerd door de klant zelf.

Het resultaat

De vooropgestelde planning werd gehandhaafd. Het geheel kon tijdig worden opgeleverd. De foto’s van het eindresultaat spreken voor zich.