Diensten

Lotus Verhiest

klant
Lotus
locatie
Oostende
industrie
Autobedrijf
bouwjaar
2020
project status
Opgeleverd
website

Bij Lotus Verhiest volgt Réal consulting de verbouwing van de nieuwe showroom op.

De klant

Lotus Verhiest te Oostende is leverancier van nieuwe en occasiewagens van het merk Lotus. Je kan er ook terecht voor herstellingen, onderhoud en bandenservice. Er is eveneens een giftshop. Daar vind je kleding, boeken, accessoires, miniatuurartikelen en nog zoveel meer.

De opdracht

De klant wil de bestaande showroom die je passeert als je Oostende buitenrijdt via de A10 uitbreiden en meer uitstraling geven. Het idee is om een helling te creëren waarop meerdere showroommodellen uitgestald staan achter een vitrine. De ruimte onder de helling zal gebruikt worden voor opslag.

De uitvoering

De bestaande showroom moest deels afgebroken en tijdelijk dichtgemaakt worden gedurende de werkzaamheden.

Voor de helling werd een eerste deel op de werf bekist en gegoten. Tijdens de montage werd de helling gecreëerd met gewelven op de gegoten wanden. Na de montage werd het buitenschrijnwerk opgemeten. Door de helling en de schuine zijden van het buitenschrijnwerk kon het glas pas na plaatsing van de profielen worden opgemeten en geproduceerd.

Wij stonden in voor een wind- en waterdicht geheel. De binnenafwerking werd door de klant zelf gerealiseerd.

Het resultaat

Als je Oostende verlaat kan je er niet naast kijken. De buren van BMW vatten het mooi samen. Vroeger had je de Lotus garage naast BMW. Nu heb je BMW naast de Lotus garage. Bestaat er een mooier compliment?